Xinix har fått äran att medverka på World Water Week, Stockholm

Datum: 31 augusti, 2022
Plats: Norra Bantorget, Upplevelserummet
Adress: City Conference Centre, 12-14 Barnhusgatan, 111 23 Norrmalm
Tid: kl 14-17

Ett kostnadsfritt upplevelsebaserat event med inre och yttre hållbarhet i fokus

> Läs mer och registera dig här (gratis)

_______________________________

ABLE Foundation bjuder in i samarbete med Fastighetsbolaget Folkets Hus, Norra Bantorgets Intresseförening, Stockholm City Conference Center och Clarion Sign till detta fantastiska event!

I år är det 50 år sedan FN höll sin första Miljökonferens på Folkets Hus i Stockholm och läget har inte förbättrats under de här 50 åren utan tvärtom. Världshaven har försämrats och det är viktigt att vi agerar nu - tillsammans.

Under den här dagen kommer vi tillsammans utforska hur vi med lust och glädje kan hitta nya kreativa och hållbara lösningar för hur vi lever, verkar och bor. Genom våra sinnen utforskar vi bland annat flödet av vatten, dess magi och krafter i alla möjliga former. Vi kopplar hållbarhet till de inre och yttre faktorerna som exempelvis hur vi kan bli fysiskt och psykiskt hållbara och hur det hänger ihop med hur vi tar hand om vår planet.

AGENDA (ändras löpande med nya intressanta föreläsare och utställare)

09:00 -13.00

Ute på Norra Bantorget har vi flera fantastiska aktiviteter där du kan uppleva allt från hur vi mentalt reagerar på fysiska utmaningar, streetcoaching till ett hållbarhets quiz med spännande priser.

13.00-14.00

Annika Dopping hälsar välkomna tillsammans med Andreas Magnusson - Fridays for future på Stora Scenen i Folkets Hus. Där vi får bl a träffa Anders Varger - Framtidens Röster och Åsa Lindgren - Hållbarhetschef Ramboll,Träffa prof. Anders Nilsson live, huvudperson i filmen ”Water – The Strangest Liquid”,(premiärvisas på Stora Scenen 16:30), Jonas Fröjd - Mindkicker och David Tivemark - Grundare av Growth-Journeys samt representant för ABLE.

14.00-17.00

  • I upplevelserummet har du möjligheten att prova på olika upplevelsebaserade aktiviteter som syftar till att gå från ord till handling. Här är några exempel;

  MyNeeds - upplev hur du kan bli mentalt stark genom att lära dig mer om dina omedvetna psykologiska behov som ligger till grund för din motivation, ditt beteende och dina triggers. En unik chans att teoretiskt och praktiskt, få inblick i den senaste motivationsforskningen.

  Innerworks - personlig, team och organisationsutveckling i företag med fokus på meningsfullt arbete. Under dagen bjuder vi in dig till en möjlighet att ta reda på vad som gör att du känner mening i en upplevelsebaserad workshop. Vill du känna dig trygg i att ditt nästa steg tar dig i rätt riktning?

  Du har även möjlighet att besöka Era Marine där du kan uppleva hur det är att vara att vara robotdykare i en simulator i upplevelserummet.

  • Growth Journeys - testa det världsunika speleventet NAVIGATOR i konferensrummet som leder till nya insikter och perspektiv på hållbara lösningar såväl på det inre som det yttre planet.
  • I foajén har vi ett pågående Samtalscafé, en oas att hänga med andra i en inkluderande och avslappnande stämning där vi pratar inre och yttre hållbarhet.
  • Vi har även intressanta utställare i foajen - Xinix med sin helt unika vattenrenarprodukt, Marketplace kring hållbart entreprenörskap, Av egen kraft sänder webradio runt personlig utveckling och inre hållbarhet och fridykaren Alexander Nilsson visar hur vatten påverkar vårt nervsystem.

16.30-17.00

På stora scenen är Sverigepremiär av den internationella vetenskapsdokumentären ”Water – The Strangest Liquid”.

Denna nyproducerade vetenskapsdokumentär förmedlar svindlande insikter om det märkliga ämne som utgör merparten av oss - vatten – och som vi ofta tror är väl känt, ordinärt och okomplicerat. Trots att vattnets unika egenskaper är själva förutsättningen för livet på jorden visar det sig att ingen hittills kunnat ge någon förklaring till vad de märkliga egenskaperna beror på.

Tal och text på engelska

17.00-18.00

På stora scenen träffar du Kaj Török- Hållbarhetschef Max Burgers, Emma Dalväg- expert på cirkulär ekonomi och medförfattare till boken "Symbios", Cecilia Reuter - Energiorakel och Amo Cartwright- The Golden Mindset. Annika Dopping tillsammans med Andreas Magnusson, Fredrik Bengtsson - grundare av ABLE foundation och gäster från dagen avslutar med vägen framåt - hur kan vi omsätta dagens viktigaste insikter till verklighet - och sedan skala upp dem?

MODERATOR

Annika Dopping - Moderator och programledare specialiserad inom hållbarhet tillsammans med Andreas Magnusson - Fridays for future

 

> Registerera dig här (gratis)

> Läs mer om World Water Week


Please leave a comment

×

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods